top of page

PALVELUT

LisFix tarjoaa klassista- sekä urheiluhierontaa, Dry Needling- hoitoa, imukuppihierontaa, akupunktiota, Intialaista päähierontaa sekä personal training- palveluita kaikenikäisille. Teemme myös kotikäyntejä.

Hoitava hieronta

Hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa, virkistää, luo hyvää oloa ja mieltä. Ammattitaitoinen lihashuolto tekee hyvää fyysisesti sekä psyykkisesti. Hoitavaa hierontaa voidaan käyttää mm. erilaisten tuki- ja liikuntaelin vaivojen hoidoissa tai myös kehon rentouttavana käsittelynä.

Hoitava hieronta ja urheiluhieronta

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan tekniikat soveltuvat erityisesti ennen urheilusuoritusta tai urheilusuorituksen jälkeen tehtävään hierontaan, mutta soveltuvat hyvin myös kuntoliikkujan lihashuoltoon. Urheiluvammojen hoidossa urheiluhieronnasta on selkeä apu, jolloin saadaan lihas nopeammin taas toimintavalmiiksi.

Yksilövalmennus - Personal Training

Personal training, eli yksilövalmennus on henkilökohtaista, suunnitelmallista ja monipuolista kunto- ja ravitsemusvalmennusta. Oli tavoitteesi elämäntapamuutos, laihduttaminen tai kunnon kohottaminen, personal trainer on sinua varten!

Personal Training

Dry Needling

Dry Needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Kivunhoitomenetelmänä Dry Needling on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi triggerpisteiden hoitotavaksi. Hoito tehdään hieronnan yhteydessä ja siitä sovitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. 

 

Lue aiheesta lisää suomen Dry Needling yhdistyksen sivuilta.

Dry Needling

Akupunktio

Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jonka päämäärä on kiinalaisen lääketieteen mukaan saavuttaa elimistön tasapaino. Akupunktiossa neuloja pistetään niin sanottuihin akupunktiopisteisiin. Akupunktio tapahtuu ohuin steriilein kertakäyttöneuloin. Akupunktiolla voidaan hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kipuja, niska- ja hartialihasten kipuja, nivelrikon särkyjä, selkävaivoja, migreeniä ym. 

Akupunktio

Imukuppihieronta

Imukuppihieronta (liukukuppaus eli kuivakuppaus) on vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyteeen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Imukuppihieronnassa ei tehdä haavoja, eli se on veretöntä ja kivutonta. Joskus käsittelyn jälkeen voit havaita ihon punotusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä.

Hieronta suoritetaan erikokoisilla kumisilla imukupeilla. Kun kuppi asetetaan oikein iholle, syntyy alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Hieronta tapahtuu liu'uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä. Tällä vanhalla menetelmällä on hoidettu mm. lihas- ja nivelkipuja, iskiasta, lihasten jännitystiloja jne.

Imukuppihieronta

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanha hoitomuoto, joka kiihdyttää mm. aineenvaihduntaa, elvyttää pään verenkiertoa ja rentouttaa ja rauhoittaa pitkävaikutteisesti. Hoito elvyttävää ja antaa voimia koko kehoon ja mieleen. Vaikutusalueita ovat esimerkiksi unettomuus, levottomuus, migreeni/päänsärky, ahdistuneisuus, jännittyneisyys, ajatusten selkiyttäminen. Intialaista päähierontaa kutsutaan joskus myös stressipesuksi sen nopeasti stressiä purkavan vaikutuksen takia. Hoidon jälkeen olo on kevyt, energinen ja rentoutunut. Intialainen päähieronta sopii myös raskauden aikana.

Intialainen päähieronta
Kinesioteippaus

Teippaus

Urheiluteippaus tukee vammaa ja vähentää kuormitusta, mutta ei kuitenkaan estä lihasten toimintaa.

Kinesioteippaus on monikäyttöinen teippausmenetelmä esimerkiksi erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön tai neurologisten ongelmien hoidon tai kuntoutuksen osana.

bottom of page